El blog d'en Joan Alfons Marí

Ressenya del blog d'en Miquel Puiggròs - (Para)noies Miquelianes...

joanalfonsmari | 12 Febrer, 2010 15:22

Faig un copiar i aferrar de la ressenya de la presentació de "La terra encesa" a Sineu del blog d'en Miquel Puiggròs (Para)noies Miquelianes... Una abraçada a tots els que vàrem viure aquella vetlada poètica tan especial en un dia terrible de fred i aigua a l'Hotel Son Cleda.
 
MÉS FOC, UDOLANT...

I ja que estic amb el foc de Sant Antoni... més foc.

La setmana abans de la presentació del llibre d’en Biel Florit, Joan Alfons Marí i Torres, convidat per l’Obra Cultural Balear de Sineu, presentà el seu primer poemari, “La terra encesa”, a l’acollidor hotelet d’interior Son Cleda. Minuts abans, es devia cagar amb els sineuers i la mare que ens va parir, i motius no n’hi faltaven. Aquí fallarem, els de l’Obra, per primera vegada, i hi va haver falta de coordinació total, i na Marta i jo (que ens havíem preparat una presentació que te cagas) vàrem haver de donar la cara i vàrem estar a punt de suspendre l’acte.

Finalment però, va ser una vetllada ben agradable. Familiar, quasi íntima. Set persones i el poeta, asseguts en una taula mentre fèiem unes cerveses, i un espècimen de bevedor compulsiu d’esperit a la barra. Mitja llum i ambient un poc bohemi, com sol ser a Son Cleda. Un moment, el poeta s’aixeca de la cadira i ens avisa que no ens esglaiem, que començarà a belar. I en efecte, bela. La seva poesia incita a belar. A belar per la boca i a belar interiorment. N’Alfons, pesemero des de ben jove, amolla les seves dèries i frustracions nacionals en el paper, i els seus versos semblen crits enfurismats, més que udols de llàstima o autocomplaença. A moments, són versos gore, com han de ser quan descriuen una terra encesa...

Gràcies Alfons. Segur que llegir-te me va suposar una embranzida més pel bulliment de la sang santantoniera, del que xerrava a dalt.

Clou el puny amb ràbia, i pren
la torxa fumejant per veure
el dantesc espectacle dels cossos mutilats,
i olora alhora el perfum penetrant
de la carn muda en atroç oprobi.

(pàg. 23)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb