El blog d'en Joan Alfons Marí

Cesk Freixas - El camí cap a nosaltres

joanalfonsmari | 30 Gener, 2010 21:10

Videoclip de "El camí cap a nosaltres" de Cesk Freixas i Els Altres Bandais, dirigit i realitzat per Nuria Baldrich, Clara Sendra i Clara Vallvé. És el segon treball discogràfic d'aquest projecte musical, on el cantautor penedesenc aprofundeix encara més en les arrels de la cançó tradicional i explora altres terrenys poc explotats fins avui, amb temàtiques molt més personals -tot i que queda palesa la reafirmació de la reivindicació col·lectiva-, i uns arranjaments musicals molt més minimalistes, amb lletres tan intimistes com crítiques. El disc, que compta amb la producció i direcció musical de Magí Batalla (Transpenedès Jazz Orquestra, Companyia Catalana de Latin Jazz, L'ombre de Ton Chien, Revolta 21), es va gravar els mesos de març, abril i maig de 2007 a Sant Sadurní d'Anoia. Del jazz al pop, i del rock al latin, trobem dotze temes que, passats pel filtre de la música d'autor, posen de manifest la voluntat de seguir reivindicant l'escena de cantautors al nostre país.

 


 

Presentació de "La terra encesa" a la llibreria Lluna

joanalfonsmari | 25 Gener, 2010 15:14

Torna "La terra encesa" a Palma!

Els que us vareu perdre la presentació de Can Alcover i els que tengueu ganes de repetir i veure en directe la (r)evolució poètica, disposareu d'una nova i irrepetible (perquè no m'en surten dues d'iguals) oportunitat històrica de gaudir de la poesia de combat de "La terra encesa". Serà el proper dijous 28 de gener a les 20h a la llibreria Lluna (Carrer General Riera, 68) de Palma.

 


 

Cesk Freixas - La princesa de la revolta

joanalfonsmari | 22 Gener, 2010 22:14

El passat 15 de gener es va presentar a l'Auditori de Barcelona el nou treball de Cesk Freixas La mà dels qui t'esperen. Mentre esperam les noves cançons podem gaudir d'un dels seus èxits més emblemàtics La princesa de la revolta.

Faig un copiar i aferrar de la ressenya de La mà dels qui t'esperen que podem trobar al seu blog oficial. Us recoman que també visiteu el seu blog personal qui sap si la tendresa.

La mà dels qui t'esperen (Temps Record, 2009) és el tercer treball discogràfic del cantautor penedesenc Cesk Freixas. En aquest nou recull, que surt al carrer dos anys i mig després d'editar El camí cap a nosaltres (RGB Suports, 2007), hi apareixen nous elements per ajudar-nos a entendre que la cançó d'autor i de protesta és una eina, encara vigent, per explicar històries que surten, inevitablement, de la necessitat de fer preguntes. En aquest nou disc, el cantautor de Riudebitlles (l'Alt Penedès) troba un llenguatge a mig camí de la prosa i la poesia, i reflexiona sobre la realitat més immediata, aquella que conviu amb els problemes, els carrers i les persones. Freixas aposta per un discurs més proper, sempre incisiu, per parlar del país, de l'amor, del treball i de la identitat. Però també dels dubtes i de les desigualtats que els originen. La mà dels qui t'esperenpretén posar damunt la taula la urgència de la presa de consciència, la importància que l'individu, com a actor de la societat, entengui la funció de força del col·lectiu, la necessitat de trobar respostes i no retrocedir en l'intent. Amb la producció i direcció musical de Magí Batalla (Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, Revolta 21) i gravat a Sant Sadurní d'Anoia entre els mesos de juny i octubre de 2009, el tercer disc del de Riudebitlles reafirma i consolida la proposta musical presentada en l'anterior treball, acostant-se, sense prejudicis, a una estètica pop, amb una interessant i polida presència d'elements electrònics, i amb la participació de la banda Els Altres Bandais al complert. Amb més de cinc anys damunt dels escenaris i més de 500 concerts a les seves espatlles, Cesk Freixas planteja, a qui l'escolti, la necessitat tan antiga de dialogar. Per tot això, potser cal que deixem de parlar de cançó de protesta i comencem a parlar de la cançó de proposta.

 

 

 

Presentació de "La terra encesa" a Sant Llorenç

joanalfonsmari | 17 Gener, 2010 09:08

El dijous 21 de gener presentarem el llibre a Sant Llorenç. M'acompanyarà na Magdalena Nebot. Serà una nova vetllada de poesia i de reivindicació. Vos hi esperam!

 


 

 

Presentacions de "La terra encesa" a L'Espai Mallorca de Barcelona i a Sineu

joanalfonsmari | 09 Gener, 2010 17:22

Continua la gira de presentacions de "La terra encesa". Aquesta vegada a l'Espai Mallorca de Barcelona on m'acompanyarà n'Antoni Trobat que presentarà el llibre, i a Sineu. A les que seguiran les de Sant Llorenç el dijous 21 de gener a les 20h a la Biblioteca, i a la llibreria Lluna de Palma el dijous 28 de gener a les 20h.

 


 

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb