El blog d'en Joan Alfons Marí

Ressenya a Cap Vermell de la presentació a Capdepera

joanalfonsmari | 17 Novembre, 2009 20:46

escrit per CapVermell   
14.11.2009


Presentat el poemari "La terra encesa", de Joan Alfons Marí

Image


La sala polivalent del Teatre acollí, aquest passat divendres dia 13, la presentació del poemari "La terra encesa", de Joan Alfons Marí i Torres. L'acte, organitzat per les agrupacions locals del PSM i Entesa per Mallorca, va ser presentat per Pere Fuster, i comptà amb la presència de l'autor, així com de Magdalena Nebot "Raia", vídua de Jaume Serra i Obrador, a qui està dedicat aquest recull poètic.

Joan Alfons Marí és un poeta novell, ja que aquest és, de fet, el primer llibre que publica, i com ell mateix va dir, la seva és una poesia de combat. Des de la seva militància política i el seu compromís social, en els seus versos hi batega una apel·lació a la lluita per la terra, per la llengua, i també un homenatge a tots els que ens han precedit en la defensa del nostre petit país i dels seus valors. No debades, com hem dit, l'obra vol ser un reconeixement de la figura de Jaume Serra, un lluitador incombustible, de record inesborrable.

Image

Va tancar l'acte Magdalena Nebot, qui ens va apropar a les seves vivències personals, tant de la infantesa com al costat de Jaume Serra, ja casada, però, en tot cas, vivències de lluita i repressió, de compromís amb la llibertat i la democràcia, de  militància i de fidelitat.

Tot s'explica millor a partir de les imatges poètiques de Joan Alfons Marí:

Obrir espais de llibertat.
Esbucar murs alçats de soledat.
Recuperar la memòria que mai
no hauríem d'haver oblidat.
Rebel·lar-nos contra aquest present
que ens han imposat.
I dir ben fort al món sencer que existim, que som.

Image
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb