El blog d'en Joan Alfons Marí

Alan Stivell,Tri Yann, Dan Ar Braz i Guilles Servat - An Alarc'h

joanalfonsmari | 22 Agost, 2009 16:00

An Alarc'h és, potser, la més popular de les cançons de combat bretones. Aquí la interpreten part dels participants del concert Bretagnes à Bercy (1999) Alan Stivell, Tri Yann, Dan Ar Braz i Gilles Servat.

Les nacions invisibles d'Europa, de tan en tant, es fan visibles en forma de concerts que esdevenen autèntics cerimonials d'orgull nacional i identitari on el sentiment individual es fon amb el sentiment de poble. Fixau-vos en el minut (1:44) com el cantant no pot reprimir les llàgrimes per l'emoció. Contra tot aquest sentiment no podran mai ni les fronteres imposades, ni les lleis imposades, ni les llengües imposades, ni les prohibicions, ni la repressió, ni la mentida.

 


 

Alan Stivell - Brian Boru

joanalfonsmari | 22 Agost, 2009 10:06

Aquest video és del concert Bretagnes à Bercy (1999) que reuní els principals cantants i grups celtes. Brian Boru és una cançó i una marxa irlandesa molt popular al món celta. El cantant bretó Alan Stivell en fa una versió extraordinària.

A manera d'apèndix històric dir que Brian Boru (Thomond 941-Clontarf 1014) va ser reconegut Gran Rei d'Irlanda al 1001 i es passà la seva vida lluitant contra els víkings que ocupaven una part del país. Finalment els derrotà en la sagnant batalla de Clontarf el 23 d'abril de 1014, però en pagà un preu molt alt. Morí en combat ell i la major part dels seus fills. És un dels grans herois irlandesos. 

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb